Apr 22, 2025

ترکیه و اردوغان! قاعده ای که تغییر نمی کند! (قسمت دوم)

م. ائینالی 

 

شرایط کنونی اردوغان

با تشریح بسیار فشردۀ وضعیت داخلی ترکیه، نیازی به توضیح نیست که قانون شکنی های اردوغان و حزب عدالت و توسعه شرایطی را بوجود آورده است که اکثریت مردم ترکیه را علیه حکومت تحریک و بسیج کرده است. ولی باید اضافه کرد که علاوه بر نارضایتی فرا گیر از حکومت، نوعی نفرت عمومی نیز نسبت به شخص اردوغان در بین آحاد مردم ترکیه شکل گرفته است که شاید در تاریخ ترکیه نظیر آن هرگز دیده نشده باشد.

سخنرانی جفری ساکس، در مجمع دیپلماسی آنتالیا - ترکیه

سخنرانی جفری ساکس - ترجمه: علی قره جه لو


 

رئیس "شبکه راه کارهای توسعه پایدارسازمان ملل" {SDSN} ، پروفسور دکتر جفری ساکس در "مجمع دیپلماسی آنتالیا"، افشاگری های قابل توجهی در مورد جنگ سوریه انجام داد.  ساکس گفت، علت جنگ، اسد نبود، بلکه، تصمیمی بود که از طرف ایالات متحده گرفته شده بود.  ساکس اظهار داشت،  با عملیات Timber Sycamore  {الوار چنار} که توسط باراک اوباما، رئیس‌جمهور سابق آمریکا راه‌اندازی شده بود،

Apr 17, 2025

ترکیه و اردوغان! قاعده ای که تغییر نمی کند! (قسمت اول)

م. ائینالی 

بازداشت و سپس زندانی شدن "اکرم امام اوغلی" شهردار استانبول در 19 مارس 2025 همراه با 106  تن (از شهرداران منطقه ای، هنرمندان، روزنامه نگاران و کارمندان شهرداری و ...) بمانند بمبی در فضای سیاسی ترکیه منفجر شد. ترکشهای این دستگیریها به اندازه ای گسترده بود که بلافاصله بعد از اعلام آن، علاوه بر رسانه های داخلی، همچنین در صدر اخبار رسانه های گروهی و خبری جهان نیز قرار گرفت.

چشم انداز اقتصاد رژیم ولایت در سال 1404 خورشیدی

محمد حسین یحیایی 


جمهوری ولایت به سال های پایانی دهه پنجم خود نزدیک می شود، در این چهل و اندی سال هم فرصت سوزی و هم انسان سوزی کرده است، در سال های نخست انقلاب کشور هایی که شباهت های ساختاری و اجتماعی با ایران داشتند، در خیلی از حوزه های اقتصادی و اجتماعی موفقیت های چشمگیری بدست آوردند، تولید ناخالص ملی خود را چند برابر کرده، در ردیف 20 کشور پیشرفته قرار گرفتند ( عربستان سعودی و ترکیه ) و همچنان به پیش می تازند، ( تولید ناخالص داخلی ایران 370 میلیارد، ترکیه 1150 میلیارد، عربستان 1100 میلیارد دلار، محمد حسین عادلی، رئیس کل بانک مرکزی و دیپلومات سابق در گقتگو با کافه خبر آنلاین ) ولی رژیم ولایت سرگردان در انتخاب مسیر به این سو و آنسو می رود و هنوز نقشه راهی در سیاست اقتصادی و دیپلوماسی پیدا نکرده است.

اِششه‌ک‌نامه

ممدعلی 

بیزلربِله توتوروق کی، هامئ بیلیر اِششه‌ک نه دیر. آمما دُغرودان هامئ بونو بیلیر؟ و آمما هانسئ هامئ؟ هامئ، یانئ کیم؟  دییه‌نده کی هامئ نفس چکیر، بللی دیر کی، هامئ، ممه‌یی‌ینده‌ن پپه‌یی‌ینه جان هر کیم وار. آمما هامئ بیلیر اِششه‌ک نه دیرده، بو هامئ کیمدی؟ ایندی‌لر هامئ کوچه باجادا اِششه‌ک گؤرور، و بیلیر کی بو اِششه‌ک دی؟ بیر اوشاق کی، شهرده دُغولوب، قاباقکئلار کیمی، یانئ بیزیم کیمی یاشلئ‌لارا تای، هر گون یوکلو، یوکسوز اِششه‌ک گؤرور؟ هرده‌ن بیر اِششه‌ک آنقئرتئسئ اِشیدیر؟