علی قره جه لو
ترور، بعنوان ابزاری برای رسیدن به اهداف سیاسی معین، همیشه دارای "اهداف آشکار و ظاهری" و نیز دارای "اهداف پنهان و اصلی" است. از این رو، در ارزیابی ترور، این دو هدف باید یکجا مورد ارزیابی قرار گیرند. هدف آشکار و ظاهری قتل عام پاریس معلوم است: یک سازمان دینی رادیکال، به علت چاپ کاریکاتور پیامبراسلام، به دفتر مجله شارلی ابدو حمله و مرتکب جنایت و کشتار شد. ولی، برای رسیدن به "هدف اصلی و پنهان" حمله تروریستی و شناخت و افشای آن، در نظر گرفتن چند شرط اساسی، ضرورت تعیین کننده دارد:
- زمانبندی ترور
- این که، ترور به نفع چه کسی تمام می شود
- تحولات سیاسی و ... که بعد از ترور بوقوع می پیوندند
پاد زهر ترور و راه مقابله با آن در روشن شدن اهداف اصلی و پنهان ترور نهفته است، در حالی که لعن کردن و محکوم کردن ترور در جلوگیری از ترور و مقابله با آن نقش چندانی ندارد، زیرا هر تروری که اهداف اصلی و پنهان آن افشاء نگردد به معنای لعن و محکوم کردن ترورهای جدید است. (1)
1) نکات غیرعادی و شبه برانگیز در عملیات ترور
- در شهر پاریس، تروریست ها بدون هیچ مانع و رادعی با اونیفورم نظامی وارد دفتر شارلی ابدو می شوند که بوسیله پلیس تحت نظر و حفاظت است و به مدت ده دقیقه بشکل حرفه ای متمادیا شلیک کرده و می کشند، و سپس با خونسردی تمام سوار اتومبیل های خود شده و از محل حادثه دور می شوند، و "تصادفا" کارت های شناسائی خود را نیز جا می گذارند! در صورتی که جا گذاشتن کارت شناسایی و حتی همراه داشتن کارت شناسایی در حین عملیات ترور به هیچ وجه با حرفه ای بودن این جنایت خوانایی ندارد!
- چگونگی اطلاع از جلسه هیئت تحریریه مجله، نبودن پلیس نگهبان در ورودی ساختمان (که بدنبال تهدید های مکرر از مدت ها در ورودی مجله نگهبانی می دادند)، انجام ندادن وظیفه دو افسر پلیسی که مسئول حفاظت از سردبیرنشریه "استفان شاربونیه" Stephane Charbonnier بودند از سوالاتی است که به ذهن خطور می کند.
- دادستان پاریس "فرانسیس مولین" می گوید: برادران "کوچی" Kouachi و " کولیبالی" Coulibaly سال هاست که از طرف پلیس فرانسه کاملا شناخته شده بوده و سازمان اطلاعات فرانسه آنها را تحت نظر داشته است. آنها در روزهای قبل از عملیات بیش از پانصد بار باهمدیگر و نیز دوست دختر کولیبالی "حیات بومدین" صحبت تلفنی داشته اند".
- "شریف کوچی" در سال 2008 به جرم تروریسم دستگیر و به سه سال زندان محکوم شده بود. هردو برادر، تابستان امسال از سوریه بازگشته بودند. و طبق نظر برخی از ناظرین، به احتمال زیاد سرویس های اطلاعاتی فرانسه سلاح های مزبور را در اختیار آنها قرار داده اند، چرا که آنها علیه دولت سوریه که فرانسه در تخته هدف قرار داده است می جنگیده اند.
- روزنامه گاردین لندن، به نقل از پلیس فرانسه می نویسد: "شناسایی کولیبالی از طریق آزمایش DNA لباسی که در محل کشته شدن پلیس زن در Montrouge پیدا شد، در عرض دو ساعت انجام شد. در حالی که متخصصینی که تحلیل DNA را انجام داده اند، از طریق رسانه های اجتماعی اعلام کردند که تحلیل DNA در کمتر از دو روز امکان پذیر نیست!
- نهایتا، رئیس پلیس "هلریک فریدو" Helric Fredou که مسئول پیش بردن تحقیقات دراین زمینه بوده خودکشی می کند! نکات تاریک فوق، و بررسی فیلم های ویدئویی در رابطه با صحت و یا ساختگی بودن آنها در رابطه با صحنه های کشتار، و صدها سوال دیگر، نشان می دهد، واقعیت آنچنان که رسانه های اصلی تبلیغ می کنند نبوده است. یعنی پلیس فرانسه مرتبا اطلاعات نادرست، انحرافی و دروغ می داده و رسانه های جریان اصلی نیز بشکل یک طرفه آن اطلاعات را انتشار داده و تبلیغ می کردند. (2)
2) زمانبندی عملیات تروریستی
- سه روز قبل از حادثه شارلی ابدو، رئیس جمهور فرانسه فرانسیس هولانده گفته است: "از این که در اوگوست 2013 در سوریه مداخله نکرده است پشیمان است". (خبرگزاری آناتولی 4 ژانویه 2015)
لازم به یادآوری است، که در اوگوست 2013 سلفی های جهادی در منطقه "گوتای شرقی" دمشق برعلیه کودکان و شهروندان سوری بمب شیمیایی بکار بردند و تلاش بسیار کردند تا آنرا به گردن حکومت سوریه انداخته تا با این توطئه بتوانند دلیل قابل توجیهی برای مداخله نظامی مستقیم غرب در سوریه فراهم کنند. افشای این توطئه و برملاء شدن عاملین آن از یک طرف، مصمم بودن روسیه - ایران در عکس العمل شدید به مداخله نظامی در سوریه، فشارهای حکومت فرانسه و ترکیه به آمریکا برای مداخله در سوریه را با شکست روبرو کرد، و "اتئلاف غرب" نتوانست جنگ و مداخله آشکاری را در سوریه آغاز کند.
- فرانسه در چارچوب مبارزه با داعش تصمیم گرفت تا ناوهواپیمابر "شارل دوگل" را به خلیج فارس اعزام کند. (الجزیره، 6 ژانویه 2015)
- به علت رو درروئی آمریکا و روسیه در اوکرائین، اروپا در مورد موضع گیری در مسئله اوکرائین دچار تشتت و شکاف شد. دولت فرانسه نارضایتی خود از تحریم ها علیه روسیه را بیان کرد و خواستار پایان دادن تحریم ها علیه روسیه شد.
3) عملیات ترور به نفع چه کسی تمام می شود
اگر اظهارات هولانده در رابطه با سوریه و تصمیم اخیر دولت فرانسه در فرستادن ناوهواپیمابر به خلیج فارس را با تحولاتی که اخیرا در اروپا روی می دهد در کنارهم قراردهیم مسئله روشن تر خواهد شد. آنچه که در اروپا اتفاق می افتد، تحریک یک موج "ضد اسلام" گسترده در اروپاست.
برای ایجاد موج ضد اسلام در اروپا، ابتدا در برخی از کشورها، بویژه در سوئد تحریکاتی برای حمله به مساجد مسلمانان روی داد. در آلمان راه پیمایی های ضد اسلام "پدیگا" Pediga سازماندهی شد. آشکار است که با حمله به مساجد و راهپیمایی های ضد اسلام و تاثیر متقابل آنها کوشش می شود تا فضای خاصی در اروپا ایجاد شود. در این رابطه باید به اظهارات "ناصرالحریری" دبیر کل "ائتلاف ملی نیروی های مخالف و انقلابی سوریه" که مورد حمایت فرانسه - آمریکاست و تحت نظر حکومت ترکیه علیه حکومت سوریه فعالیت می کند، دقت کرد. الحریری اعلام کرده است که: " آمریکا به این زودی ها بشکل قدرتمندی در سوریه مداخله خواهد کرد و طرح امنیتی ترکیه در سوریه را عملی خواهد کرد". (الجزیره، 15 دسامبر 2014)
"ماری لوپن" Marie Le Penرهبر حزب دست راستی و ضد خارجی فرانسه اعلام کرده است که در مبارزه با "تروریسم رادیکال دینی" حکم اعدام شرط است و در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه در سال 2017 آنرا به رفراندوم خواهد گذاشت.
عملیات ترور شارلی ابدو در دامن زدن به موج ضد اسلام در اروپا خدمت بزرگی کرد. زیرا اگر فرانسه تصمیم به مداخله در سوریه گرفته باشد، برای قانع کردن افکار عمومی فرانسه کشتار شارلی ابدو فضای لازم برای مداخله را آماده خواهد کرد.
4) تحولات سیاسی بعد از ترور
- مقامات آمریکایی اخیرا، هم در شهر "اورفا" (ترکیه) و هم در شمال سوریه با مقامات " ائتلاف ملی نیروهای مخالف و انقلابی سوریه" دیدارهای مهمی کرده اند.
- در ایجاد "منطقه امنیتی" و "منطقه پرواز ممنوع" (طرح منطقه ی امنیتی ترکیه در شمال سوریه) حکومت های ترکیه و فرانسه به توافق رسیدند.
- خبرگزاری آناتولی گزارش کرد که حکومت ترکیه با آمریکا در خصوص "تعلیم و تجهیز" مخالفین سوریه به توافق رسیده اند. (تعلیم و تجهیز مخالفین سوریه و نیز تعلیم و تجهیز پیشمرگه های بارزانی توسط حکومت ترکیه چیز جدیدی نیست و مدت ها قبل از امضای نهایی آن اجرا می شده است. امضاء نشدن آن تا هفته های اخیر سیاستی در جهت جلوگیری از غلیان احساسات عمومی در ترکیه علیه قرارداد محسوب می شود).
- اسپانیا در چارچوب ناتو، یک واحد توپخانه مرکب از 146 سرباز را برای استقرار موشک های "پاتریوت" در نزدیک پایگاه هوایی "اینجیرلیک" به ترکیه اعزام کرده است. (3)
اگر موضع گیری هولانده در رابطه با تحریم ها علیه روسیه و فرستادن ناوهواپیمابر شارل دوگل به خلیج فارس و اظهارات الحریری را در کنار چهار تحول ضد سوریه فوق تحلیل کنیم، اهداف حمله به دفتر شارلی ابدو آشکارتر خواهد شد، بدین معنی که:
غرب با سازماندهی یک "ائتلاف ضد سوریه" قصد دارد در آینده ای نزدیک در خاورمیانه مداخله کند. حمله به مساجد، سازماندهی راه پیمایی های ضد اسلام، کشتار کارکنان شارلی ابدو، که هر کدام دیگری را تغذیه می کنند، فضای مورد نیاز برای مداخله را آماده خواهند کرد. کشتار شارلی ابدو یک عملیات تیپیک "گلادیو" است (گلادیوی فرانسه)، هدف کلید کردن مواضع دولت فرانسه به طرح های آمریکا در اروپا در رابطه با بحران اوکرائین و مهم تر از آن، کنترل و یک کاسه کردن مواضع فرانسه - ترکیه - آمریکا در رابطه با مداخله در خاورمیانه است. (4)
هم چنان که یازده سپتامبر آمریکا در سطح "هدف ظاهری و آشکار" یک حمله تروریستی بود، ولی در بعد " اصلی و پنهان" (استراتژیک)، تامین مشروعیت مداخله، استقرار، و شکل دادن خاورمیانه در راستای منافع ژئو پولیتیک آمریکا محسوب می شد. لذا یازده سپتامبر آمریکا فراتر و بزرگتر از مسئله اسامه بن لادن ها بود. حمله به دفتر شارلی ابدو نیز فراتر و مهم تر از حمله تروریستی دو برادر الجزایری الاصل فرانسوی است، بهانه ای برای آغاز یک مداخله دیگر برای تصاحب و چپاول منابع و هستی کشورهای خاورمیانه است. غرب برای غلبه بر بحران های اقتصادی – اجتماعی مزمن و رو به گسترش خود، چاره را تنها در میلیتاریسم و جنگ افروزی های جدید یافته است.
* (بهره برداری دولت های اروپایی در سیاست های داخلی خود از حادثه شارلی ابدو، موضوع جداگانه ای است که در چارچوب این نوشته قرار ندارد
1) M.A.Guller: Aydınlık, 9,10,11,12 Ocak. 2015
2) http://www.globalresearch.ca/charlie-hebdo-report-from-europe-the-culpability-of-the-western-media-in-lies-death-and-destruction/5425352/’
- http://www.paulcraigroberts.org/2015/01/24/charlie-hebdo-free-press-social-security-paul-craig-roberts/
- - Hasan Bögün: Aydınlık, 13 Ocak.2015
3) M.A.Güller: Aydınlık, 13,14 Ocak.2015
4) مواضع حکومت اوباما با مواضع فرانسه - ترکیه در رابطه با سوریه متفاوت است. با وجود این، بخشی از هیئت حاکمه آمریکا که یکی از سخن گویان آن سناتور دست راستی جان مک کین است با طرح ترکیه که مضمون آن ایجاد منطقه حایل (منطقه امنیتی - منطقه پرواز ممنوع) در شمال سوریه و بدنبال آن سرنگونی رژیم سوریه است، موافق است. حکومت اوباما گرچه در کلیات با این طرح موافق است ولی اولویت هایش با الویت های ترکیه ( به حاکمیت رساندن اخوان المسلمین در سوریه و ایجاد حکومت خود مختار کردی تحت کنترل بارزانی در شمال سوریه) متفاوت است. اولویت حکومت اوباما راندن داعش از شمال سوریه، ایجاد حکومت خود مختار کردی (تحت کنترل پ - ک - ک) در آن مناطق و در فرصتی دیگر سپس رفتن به سراغ رژیم سوریه است.
علی قره جه لو
30ژانویه 2015
No comments:
Post a Comment