Apr 30, 2025
ترکیه و اردوغان! قاعده ای که تغییر نمی کند! (قسمت سوم)
آکتورهای
بین المللی و بازداشت شهردار استانبول
شاید گمراه کننده باشد که ما حوادث ترکیه و دستگیری "اکرم امام اوغلو" را تنها به بازتابی از دینامیسم درونی و یا رویاروئی آکتورهای فعال در سطح ملی آن کشور نسبت دهیم چرا که تحرکات آکتورهای بین المللی نیز معمولاً بخشی از سیاست داخلی ترکیه بوده و تاریخاً بنوعی پروسۀ آنرا تحت تأثیر قرار داده اند. این امر از یک سو از موقعیت ژئوپلیتکی و حساس ترکیه و از طرف دیگر از تاریخ آن کشور و تأثیر تحولات آن بر روند سیاسی (و یا نظامی) منطقه نیز نشأت می گیرد.
Apr 22, 2025
ترکیه و اردوغان! قاعده ای که تغییر نمی کند! (قسمت دوم)
شرایط کنونی
اردوغان
با تشریح بسیار فشردۀ وضعیت داخلی ترکیه، نیازی به توضیح نیست که قانون شکنی های اردوغان و حزب عدالت و توسعه شرایطی را بوجود آورده است که اکثریت مردم ترکیه را علیه حکومت تحریک و بسیج کرده است. ولی باید اضافه کرد که علاوه بر نارضایتی فرا گیر از حکومت، نوعی نفرت عمومی نیز نسبت به شخص اردوغان در بین آحاد مردم ترکیه شکل گرفته است که شاید در تاریخ ترکیه نظیر آن هرگز دیده نشده باشد.
سخنرانی جفری ساکس، در مجمع دیپلماسی آنتالیا - ترکیه
رئیس "شبکه راه کارهای توسعه پایدارسازمان ملل" {SDSN} ، پروفسور دکتر جفری ساکس در "مجمع دیپلماسی آنتالیا"، افشاگری های قابل توجهی در مورد جنگ سوریه انجام داد. ساکس گفت، علت جنگ، اسد نبود، بلکه، تصمیمی بود که از طرف ایالات متحده گرفته شده بود. ساکس اظهار داشت، با عملیات Timber Sycamore {الوار چنار} که توسط باراک اوباما، رئیسجمهور سابق آمریکا راهاندازی شده بود،
Apr 17, 2025
ترکیه و اردوغان! قاعده ای که تغییر نمی کند! (قسمت اول)
چشم انداز اقتصاد رژیم ولایت در سال 1404 خورشیدی
اِششهکنامه
بیزلربِله توتوروق کی، هامئ بیلیر اِششهک نه دیر. آمما دُغرودان هامئ بونو بیلیر؟ و آمما هانسئ هامئ؟ هامئ، یانئ کیم؟ دییهنده کی هامئ نفس چکیر، بللی دیر کی، هامئ، ممهیییندهن پپهییینه جان هر کیم وار. آمما هامئ بیلیر اِششهک نه دیرده، بو هامئ کیمدی؟ ایندیلر هامئ کوچه باجادا اِششهک گؤرور، و بیلیر کی بو اِششهک دی؟ بیر اوشاق کی، شهرده دُغولوب، قاباقکئلار کیمی، یانئ بیزیم کیمی یاشلئلارا تای، هر گون یوکلو، یوکسوز اِششهک گؤرور؟ هردهن بیر اِششهک آنقئرتئسئ اِشیدیر؟
Mar 29, 2025
تسلیم وحشت، حال و هوای آخرالزمانی نشوید
داگلاس راشکف، نویسنده: "بقاء ثروتمندترین ها Survival of the Richest " میلیاردرهای فناوری آمریکایی را می شناسد. آنها به سیاست و مردم چگونه نگاه می کنند؟ و چرا آنها اینقدر نسبت به پایان دنیا وسواس دارند؟
گفت وگو:ارومیه نماد همزیستی وتنوع اتنیکی وفرهنگی یا تضادهاوکشاکش های فرقه ای؟
مصاحبه علی دماوندی از رادیو برابری با محمد آزادگر، محمدرضا شالگونی و ابراهیم آوخ در باره رویداد های اخیر در شهر ارومیه
Mar 8, 2025
بحران سیاسی در ترکیه عمیق تر می شود
بعد از یک دوره طولانی که همراه با ثبات سیاسی بود، اقتصاد ترکیه با توسعه مناسب ، افرایش درآمد های ملی و صادراتی، توریستی، و جذب سرمایه های خارجی پیش رفت و در ردیف 20 کشور پیشرفته جهان قرار گرفت، در این مدت به عضویت شورای اروپا درآمد و تلاش ورزید که به اتحادیه اروپا وصل شود، ولی با آغاز بحران اقتصادی از شتاب توسعه و رشد اقتصادی کاسته شد، با کسری کلان در بودجه و خروج سرمایه، رکود همراه با تورم، گرفتار بحران عمیق تر اقتصادی و اجتماعی شد.کاهش سرمایه گذاری و توقف اجرای پروژه های بزرگ به افزایش بیکاری انجامید و همزمان افزایش بودجه نظامی و عملیات برون مرزی بحران را عمیق تر کرد،
آلمانی ها هم باید جرات و آزادی اخلاقی را داشه باشند تا نادرستی را بنام نادرستی بنامند.
![]() |
حمله پهپاد اسرائیلی به وسیله نقلیه در غزه 2 فوریه |
گفتگوی اشپیگل : متفکر برجسته هندی پانکاج میشرا، 56 ساله، در کتاب تازه خود "جهان بعد از غزه" به نقد و حسابرسی از حامیان غربی شیوه جنگی اسرائیل میپردازد. نقد وی به سیاست آلمان در این میان بویژه تند است.
اشپیگل: آقای میشرا شما در هندوستان بدنیا آمده و پرورش یافته اید.
به یاد هدایت سلطانزاده*
ناظم حکمت در شعر «درباره زندگی» می گوید:
Feb 9, 2025
بازبینی روند جنبش زنان ایرانی در آلمان - ما و خواست های ما در سمینارهای سالیانه مان
وقتی پس از چند سال وقفه ناشی از اپیدمی و سپس فریاد جنبش زن، زندگی، آزادی که رویایی باورنکردنی برایم بود، از برگزاری سمینار در برلین با خبر شدم، به این فکر کردم که خوب است ببینیم، در این چند دهه ما در این راستا در این سمینارها چه کردیم. حافظه یاری نمی کرد. نوشته ها هم بندرت سندیت پیدا کرده بودند. حتی در سه جلد اسناد سمینارهای آلمان که بهمت دوستان بسیاری گردآوری شده بودند، سخنرانی های گذشته تر وجود نداشتند. وقتی اسناد را دوباره خواندم، چهل و اندی سال تلاش زنان تبعیدی ایرانی عمدتا در آلمان در برابر چشمانم رژه رفتند. تلاشی که در آن همگی شان حتی خودم را بچشم فرزندانم می توانستم نگاه کنم.
Jan 9, 2025
اوستاد «بهمن زمانی»نین ابدی آیریلیغی
قوی اؤلوم سئوینمهسین عؤمرونو وئرمیر بادا-
ائل قدرینی جانیندان داها عزیز بیلنلر.
شیرین بیر خاطیره تک قالاجاقدیر دونیادا
سئوهرک یاشایانلار، سئویلهرک اؤلنلر.
درین کدر و اوزونتو ایله آذربایجان ادبیاتینین گؤرکملی شاعری و اجتماعی شخصیتی، اوستاد بهمن زمانینین وفات خبری ایله قارشیلاشدیق.
Jan 3, 2025
تصاحب و بازتصاحب غلامحسین ساعدی
به مرتجعین سلطنتطلب: ما از خاکستر جادوگرانی متولد شدهایم که (پیشتر) شما آنها را سوزاندهاید.
به آسیمیلاسیونیستهای جمهوریطلب: نوار چشمبند را بر چشمان خود نگه دارید.