Feb 21, 2021
آنادیلی و کیملیک
ديل ايجتيماعى
فنومنلرين ان دولاشيغى و مورکبى ساييلير. (Dale Spender ) 1 «دئيل
ايسپئندئر»ين دئديگي کيمى، ديل نويترال دئييل و يان ساخلايان بير فنومن دير. ديلين
رولو يالنيزجا فيکيرلرين داشينماسى و اينتيقاليندا واسيطهچيليک ائتمکله بيتمهيير.
ديل اؤزو ايدهلرى و دوشونجهنى بيچيملنديرير و اونلارى قاليبا تؤکور. ان اؤنمليسى
بودور کى، ديل هر نه دن اؤنجه، بئينين چاليشما پروقرامى حؤکمونده دير.
فرقه دمکرات آذربایجان ( پروژه آزادی ناتمام ) بخش ششم
با حمله وحشیانه ارتش به خاک آذربایجان و کشتار بی رحمانه طرفداران فرقه دمکرات آذربایجان که خواستار آزادی و تعیین حق سرنوشت سیاسی و اقتصادی خود بودند، هویت زدایی و نابودی فرهنگی هم آغاز شد، برنامه نابودی در تهران به گونه ای طراحی شده بود که باید همه آثار و دستآورد های فرهنگی، هنری و هویتی حکومت ملی و فرقه دمکرات آذربایجان نابود می شد، در این راستا جشن بزرگ کتابسوزان در 26 آذرماه 1325 به اجرا در آمد که شامل آرشیو، کتابخانه و موزه ها و مراکز هنری می شد که در دوران حکومت ملی ساخته و یا جمع آوری شده بود، این جنایت بزرگ فرهنگی مدت ها ادامه یافت در مرحله نخست کتاب های درسی و دیگر آثار مکتوب مانند عکس، تابلو، نشان ها و لوح های حکومت ملی که به زبان ترکی منتشر شده بود مورد هدف قرار گرفت، افراد فرقه و مردم از ترس و وحشت اگر نسخه ای روزنامه و یا نوشته به زبان ترکی در جیب داشتند، آن را بیرون آورده با تلخکامی و بهت زدگی به درون آتش می انداختند تا مورد بازخواست قرار نگیرند،
ستیز با چپ ولی حالا چرا؟
به بهانه 42 مین سالگرد انقلاب 1357 برنامه های زیادی از سوی کانال های تلویزنی ( بی بی سی، ایران انترناشنال، من و تو و... ) و کانال های رادیویی مانند رادیو فردا و دیگران تهیه به نمایش گذارده شد تا اطلاعاتی پیرامون چگونگی شکل گیری انقلاب و جمهوری اسلامی را با صلاح دید و گزینشی خود در اختیار مردم بویژه جوانانی قرار دهد که 75 درصد از آنان یا هنگام انقلاب کودک بودند و یا بعد از انقلاب بدنیا آمدند، در این برنامه ها از افرادی که بعنوان مهمان دعوت بعمل آمده بود شیطنت برنامه گذاران با پرسش هایشان خود را نشان می داد، در اغلب این برنامه ها از چپ های پشیمان، ملی گرایان چپ ستیز، ملی مذهبی های سرگردان، دلدادگان رژیم پیشین بعنوان روزنامه نگار و کارشناس و... استفاده کردند که گفتارشان قابل تامل، گاهی انحرافی و پر از دروغپردازی تا درجه توهم بود
Feb 8, 2021
انتخابات و بحران اجتماعی در آمریکا
مراسم تحلیف بایدن که دور از مردم، و در سایه سلاح های سنگین برگزار شد، هفته ها افکار عمومی جهان را مشغول کرد. بایدن در سخنرانی بعد از مراسم سوگند، درباره "دموکراسی"، "وحدت" و "بهبود" صحبت کرد، ولی از مهم ترین مسئله، یعنی بحران اقتصادی دامنگیر آمریکا سخنی بمیان نیاورد. "شو"ی وحدت بایدن در سایه آتش بازی های خیره کننده، از طرف یک مشت اقلیت که چشمان خود را بر روی واقعیت بسته اند بعنوان "پایان آشوب" و "فرارسیدن صلح" تعبیر شد، ولی، از طرف بقیه مردم، ترس و دست پاچگی، که با هنرنمایی خوانندگان مشهور و چراغانی های خیره کننده سعی در پنهان کردن واقعیت را داشتند، حس گردید. فضای خوش بینی مشابهی در زمان آغاز ریاست جمهوری اوباما نیز وجود داشت، ولی اینبار سخنرانی بایدن از طرف ناظرین "کم رنگ" و "توخالی" ارزیابی شد.
روسیه، آذربایجان و بیانیۀ آتش بس در قره باغ
"کاپیتولاسیون" ارمنستان در جنگ قاراباغ یاد کردند. این ادعا تا بدآنجا پیش رفت که حتی "ایلهام علی یف" رئیس جمهور آذربایجان از عدم وجود مناقشه ای به نام قاراباغ یاد کرده و از پایان آن برای همیشه صحبت کرد. او در نطقی طولانی بعد از جنگ 44 روزه اینگونه می گوید:
" ما چند رایون (استان) را در میدان نبرد از وجود دشمن آزاد کردیم و 3 رایون را با مجبور کردن دشمن (به وطن) باز گرداندیم و بدین وسیله مناقشۀ داغلیق قاراباغ را حل کردیم. مناقشۀ داغلیق قاراباغ دیگر وجود ندارد. اگر کسی اینگونه فکر کند که مناقشه هنوز نیز ادامه دارد اشتباه می کند.
Jan 19, 2021
الکساندر دوگین، و پلاتفرم همکاری در منطقه ی قفقاز
مقدمه، الکساندر دوگین، استراتژیست و از رهبران و بنیانگذاران "جنبش یورواسیا" در روسیه است. نظرات دوگین و جنبش یورواسیا در شکل دادن به سیاست خارجی روسیه بسیار موثر است. دوگین در مصاحبه اخیر خود با روزنامه "آیدینلیک" ترکیه، به سوالات مختلف مصاحبه گر (تئومان علی لی) در رابطه با مسائل خاورمیانه، تنش در شرق مدیترانه، قبرس، قفقاز، انتخابات آمریکا و پیامدهای آن .. بویژه روابط روسیه - ترکیه پاسخ های جامعی داده است. ما، نظرات و پاسخ های دوگین به دو سوال (تنش در شرق مدیترانه و پیامدهای جنگ قره باغ) را با تلخیص در اختیار خوانندگان قرار می دهیم. این نظرات برخلاف تبلیغات رسانه های عمده غرب نئو لیبرال و گلوبالیست های آمریکا و اروپا، تحولات جهانی و منطقه ای را از بعدی دیگر، از منظر منافع کشورهای منطقه توضیح می دهد.
اؤلومو گؤزلریندن گؤردوم (روْمان – اوچونجی بؤلوم)
کریم، «ان سوْن ذهنیمده قالانلا باشلاییم!» دئدی، «بو سوْنونجوسو، آیریلارینین نتیجهسیدیر ذاتاً. باشا دۆشرسیز!»
آلماندا اوْ گئجه، سحرا یاخین ائودن چیٛخیب قاپینی آرخامدان باغلادیغیمدا، دؤنوشومون اوْلمادیغینی آنلادیم. نهیه، هارایا قاییداجاغیمی دا سوْروشمادیم اؤزومدن. اؤنجهکی گئجه ائوه گیرینجه گؤرموشدوم. قادین، ماشینین آچارینی بارین اۆزرینده کی ایچی رنگلی مازی دوْلو بانکانین یانینا تۆنلهدی.
فرقه دمکرات آذربایجان ( پروژه آزادی ناتمام ) بخش پنجم
Jan 10, 2021
هفدهمین شماره "آوای تبعید" منتشر شد
«تبعیدی فقط آن کس نیست که از زادبوم خویش تارانده شده باشد. تبعیدی میتواند از زبان، فرهنگ و هویتِ خویش نیز تبعید گردد. آنکس که شعر، داستان، هنر، فکر و اندیشهاش در کشور خودی امکان چاپ و نشر نداشته باشد، نیز تبعیدی است. این نشریه میکوشد تا زبان تبعیدیان باشد. تبعید را نه به مرزهای جغرافیایی، و تعریف کلاسیک آن، بلکه در انطباق با جهان معاصر میشناسد»
هفددهمین شماره "آوای تبعید" در شرایطی منتشر میشود که جهان همچنان درگیر غول کروناست. اگرچه این بیماری بر تمامی هستی ما تأثیر گذاشته و روند طبیعی زندگی را از انسانها بازستانده، ما نیز در کنار آن گروه از نویسندگان و هنرمندانی در جهان ایستادهایم که میکوشند با تولیدات ادبی و هنری خویش بار هستی را بر انسانها تحملپذیر گردانند. ما نیز به نوبه خویش میکوشیم حداقل با انتشار «آوای تبعید» گوشهای از چراغ هنر و ادبیات را روشن نگاه داریم.
اؤلومو گؤزلریندن گؤردوم - (روْمان – ایکینجی بؤلوم)[1]
«ایتلهمه قـحبهنین بالاسی!»
بونو سؤیلهین، قیٛرخبئش، اللی یاشلاریندا گؤروشن بیر قادین ایدی. بیر زامانلار خیٛنایلا بوْیاندیغی بللی اوْلان ماتلاشمیش، چیرک ایله یاغدان یاپیش-یاپیش اوزون ساچلاری ایللرجه حلّاج الی دَیمهمیش یۆن کیمی دۆیون-دۆیون ایدی. اوْوودلاری، کیچیک آلماجیق سۆموکلری داها دا بللنسین دئیه ایچری باتمیشدی. سارالیب ازیلمیش، یاشیلینی ایتیرمگه اۆز توتموش یاشیللیغی خاطیرلادان، چوخورلانمیش گؤزلرینده، آجینین کؤکو یانیب ایللر ایدی ده سؤنموشدو.
اؤلومو گؤزلریندن گؤردوم - (روْمان – بیرینجی بؤلوم)
تبریز. 1387 بهمنین اوْنسکگیزی جۆمعه گۆنو. منیم آدیم یوسوف. تبریزین گۆنئیینده، ائله ده وارلی ساییلمایان مارالان محلّهسینده دؤرد مرتبهلی بیر بینانین گیریش مرتبهسینده اوْتورورام. مجتمعین اوْرتاق حَیَطی اوجوز چیچکلرله، سیٛسغا آغاجلارلا بزنیب. هر آدین بیر ناغیلی اوْلدوغونا گؤره یوسوف آدینین دا، تبریزین ده البته بیر ناغیلی وار. من اوْ مشهور یعقوب پیغمبرین اوْغلو یوسوف دگیلم، تبریز ده کنعان دیاری دگیل. اؤزومدن هئی سوْروشموشام؛ یوسوفون آتاسی یعقوبا گؤره هر زامان دانیشیبلار آما نهدن آناسیندان هئچ سؤز دئییلمهییب؟
Jan 3, 2021
دربارۀ تولّدِ عیسای ناصری معروف به مسیح
سالِ نو(2021) مسیحی رابهمۀ هموطنانِ مسیحی وهمۀ مسیحیان، و تمام کسانی که آغازسالِ نویِ مسیحی را، جهتِ شادی وبخصوص کمک بدیگران بهانه قرارداده وجشن می گیرند، تبریک می گویم.
اول: میراثِ رومی- میترائی، و دوم: ارثیۀ توراتی(عَهدِ قدیم)، با آیات و روایاتِ انجیلی:(عَهدِ جدید). این دومنبع باهم، هم به رفعِ بعضی اِبهام هایِ علمی، کمک می کنند و، هم درطرحِ سئوالات جدید، ما را یاری میرسانند، ازجمله این که: درآنچه به سالِ میلادی (درنسبت به میلادِعیسی مسیح) مشهوراست، چرامَبدَءِ آن، روزِمیلادِ عیسی مسیح، یعنی: (عصرِ٢٤ دسامبر : کریسمس یا نوئل) نیست؟! راستی این چه نوع سالِ میلادی است، که درآن، میلادی، صورت نگرفته است !
فرقه دمکرات آذربایجان ( پروژه آزادی ناتمام ) بخش چهارم
حکومت ملی آذربایجان زیر شدید ترین فشار های اقتصادی که از مرکز تحمیل می شد مقاومت می کرد، برخی از روشنفکران و روزنامه نگاران که رخداد های کشور را زیر نظر داشتند و آن را با مواضع و برداشت های خود تفسیر می کردند، به دفاع از نهضت آذربایجان پرداختند که خواهان رهایی دهقانان زجر کشیده از ظلم و ستم ژاندارم و مالک بود « حسن صدر » مدیر روزنامه قیام ایران در مقاله ای نوشت: نهضت آذربایجان بر یک مبنای انسانی و نجات میلیون ها بشر محروم از ظلم است، فرقه دمکرات آذربایجان به مردم تیره روز آذربایجان گفت که ما قصد نجات شما را از این همه ظلم و فشار و تعدی و فساد داریم و مردمی که در آتش بدبختی و حرمان می سوختند از این ندا استقبال کردند ( قیام ایران، شماره 383 سرمقاله ) و سرمقاله نویس روزنامه « جبهه » ارگان حزب ایران نوشت: